Monday, May 25, 2009

Tag Anis dan Ukhti Julia

Schedule Post

TAG UKHTI JULIA


1)Andai ada orang menghina ahli keluarga anda,apakah yang akan anda buat?
Cuba pertahankan sedaya yang boleh.

2)Adakah anda akan menolong rakan anda yang dalam kesusahan walaupun dia pernah khianati anda?
Dah semestinya. Selagi mampu nak tolong.

3)Andai besok adalah hari terakhir anda hidup,apakah perkara yang anda ingin buat sebelum mati?
Bertaubat dan mengucap banyak-banyak.

4)Adakah anda akan pilih orang yang anda cintai atau orang yang anda sayangi sebagai pasangan hidup?
Hmm...yup. Tapi lebih berserah pada Allah waktu nak menerima tu. Dan cinta sayang bertambah kemudian.

5)Apakah yang membuatkan anda bersemangat untuk hidup sekarang?
Hmm... beribadat pada Nya

6)Andaikan masa dapat diputarkan balik,apakah yang anda ingin betulkan?
Hmm... apa-apa je yang boleh di betulkan.

7)Adakah anda akan giveup jika perkara yang anda lakukan asyik gagal?
Hmm... Dah berapa tahun ni cuba usaha tapi masih gagal, giveup juga sebab mungkin dah itu takdirNya. Mungkin ada rahmat sebalik kegagalan tu yang kita xtau.

8)Adakah anda akan memaafkan orang yang telah merosakkan hidup dan kerjaya anda?
Maafkan walaupun kadang-kadang rasa terkilan.

9)Andaikan kawan anda menghidap penyakit berjangkit,adakah anda masih berkawan dengan dia?
Yup. Sakit tu kifarah dosa.

10)Sesetengah orang mengatakan budak2 amatlah menyusahkan.Apa pandangan anda?
Budak-budak sangat cute la.

11) Orang yang mahu ditagged

Tiada
*******************************************************

Ada lagi ni, kena jawab.

1. Where is the person that has your heart at the moment?
Bangi.

2. Could you handle a long distance relationship?
Insyaallah. Banyak dugaan tapi mungkin dugaan tu lebih baik.

3. When’s the last time you said you were fine, but you really weren’t?
Semalam.

4. When is your birthday?
19 November 1985

5. Relationships or One Night Stands?
Relationships.

6. Have you ever loved someone who didn’t love you back?
Ade ke?

7. Has anyone ever told you they love you?
Huhu... Soalan sensitif yang boleh menyebabkan si dia cemburu.

8. When was the last time you wanted to punch someone in their face?
Bulan lepas. Bkan rasa nak tumbuk tapi rasa cam nak lempang je mulut die.

9. When was the last time you were disappointed?
Semalam

10. Is there anyone who doesn’t like you?
Hanya Tuhan Yang Tahu

11. What happened at 9 am today?
Tido sebab tak berapa sihat :))

12. What were you doing 1 hour ago?
Blogging

13.What was the last thing you said aloud?
.... nothing

14. What was the last thing you bought?
Buku??

15. What’s bothering you right now?
TV

16. Can you sleep without blankets covering you?
Nope. Sebab tak tahan sejuk. Kalau panas pun, selimut just cover kaki je. Mesti ada selimut.

17. Do you sleep alot?
Tengok keadaan. Bila tak cukup tido dan bila stress.

18. What’s the first thing you did when you woke up this morning?
Tengok jam dekat HP

19. What were you doing at 10 last night?
Membaca

20. If someone liked you, would you like them to tell you?
Dulu iye. Sekarang tak.

21. Do you enjoy late night phone convos?
Nope

22. Will you be sleeping alone tonight?
yup

23. Is there anybody you’re really disappointed in right now?
Yup

24. Do you have a reason to smile right now?
Yup

25. Who is the last person you got pissed of at?
Hmm... Biar dia je yang tau

26. Do you want someone you can’t have?
Tak pernah terfikir lansung

27. Connection between you and the last person who texted you?
Tunang

28. Is someone on your mind right now?
Tunang

29. Do you feel that your previous relationships were a waste of time?
Previous? Entah. Name pun previous

30. People you tagged :
Seperti diatas



TAG ANIS

sYARAt-SyaRAT taG

1)anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang

2)bgtau nape anda suke wallpaper anda ituhh...

3)tag 10 people

Jawapannya:

1.

2. Erk...xsuke sebenarnya sebab tak leh wtpe pn. Kalau ltk wallpaper, xlame tu wallpaper tu hilang jadi la tnpa wallpaper macam tu. Dan tgk dkt sebelah kanan bawah tu. Ape tu? Dia kate, 'u may be a victim of software counterfeiting.' Nape jd macam tu? Sebab dulu laptop ni kena virus. Hantar la ke kedai. Ein da cakap dekat mak, nak hantar ke lukut. Mak cakap, xpayah sebab adik kawan mak buat biz pc. Memandangkan yang membayarnye mak, ikut jela. Dpt je laptop ni blk, port xleh pakai tuk dial up connection. xleh gune tmnet. waktu tu ein blm ade streamyx. lps tu, tgk software acer pn dh xde. wireless xleh pakai. bnyk function hilang. die kate ade software acer. cit. seminggu lps tu, wallpaper semua hilang. dan keluar la warning sal software tu tiap kali on laptop. muak dah tgknye. mak nak hantar balik dkt org tu. xpela mak. tq je. baik anta kat org lain. org mlyu wt biz tau nk untung je. software gune pn yg cetak rompaknya. macam mana melayu nak maju. macam mana org melayu terutamanya orang islam nak tolong orang islam. macam mana nak tunaikan fardhu kifayah yang 1ni kalau orang islam sendiri wt keje xikhlas. Ish.

3. xmo la tag sape2.

1 comment:

Aulialyna said...

salam alaik..
ukhti ein,syukran jazilan jwb gak tag anis..(^_^)